Club Echitatie Barabas Lovarda


 Vă aşteptăm la centrul nostru de echitaţie în localitatea Arcuş, la doar 3 km de Sfîntu Gheorghe, judeţul Covasna. Oricare ar fi vârsta sau nivelul Dvs de călărie noi ne propunem să vă divulgăm secretele acestui sport minunat, şi să vă oferim câteva ore preţioase în compania cailor. Fie prima lecţie de călărie în ţarc (pentru începători), fie câteva ore prin păduri, pe dealuri şi păşuni din preajmă (pentru avansaţi), sperăm să luaţi acasă numai amintiri plăcute.
 Instructor ponei: Berde Orsolya
 Instructor cai: Barabas Szilard 

 Pe ponei
 Copii pot începe lecţiile de călărie de la 3 ani (până la 7-8 ani, sau 30kg). Lecţiile de călărie se vor ţine individual. În prima parte a orei copii vor călări în ţarc, obişnuindu-se cu căluţul, iar apoi vor face o mică plimbare, după care copii vor fi mai relaxaţi, nu se vor plictisi de exerciţiile efectuate în ţarc. Când reuşesc să se ţină în şa fără ajutorul instructorului ei vor începe să înveţe să meargă la pas, trap şi galop de unul singur.

 Curs de echitaţie

 Copii pot începe lecţiile de echitaţie de la 8-9 ani. Primele ore pentru începători se vor ţine în ţarc, individual, iar caii vor fi ţinuţi pe coardă. La prima lecţie chinga de voltijă va fi folosită în loc de şa. Cu ajutorul ei începătorul va simţi mai bine mişcările calului, ceea ce ajută şi la relaxarea musculaturii călăreţului. Deobicei este nevoie de 15-20 de lecţii a câte 45-50 minute pentru a învăţa mersul la pas, trap şi galop.

 Călăreţii cu experienţă pot opta pentru o plimbare prin împrejurimi. În zonă sunt câteva rute mai scurte sau mai lungi, ghidul nostru î-i va însoţii, iar peisajul este superb tot anul. La cerere organizăm excursii călare de mai multe zile.

 Înainte să ne vizitaţi vă rugăm să ne contactaţi la telefon pentru rezervare. Instructorul nostru va evalua nivelul de călărie al oaspeţilor noştri pentru a preveni pericolele de accidentare şi pentru a oferi o experienţă cât mai plăcută atât pentru cal cât şi pentru călăreţ. Vă rugăm să purtaţi echipament adecvat acestei activităţi (pantaloni lungi şi pantofi sport). Persoanele sub 18 ani vor purta în mod obligator cască de călărie.

 Trăsura trasă de doi cai frumoşi vă stă la dispoziţie la nunţi, botezuri sau alte evenimente speciale.

Servicii

 Dorim să ne asigurăm că vă putem oferi serviciile noastre la momentul optim atât pentru Dvs cât şi pentru caii noştri.